Leg de zwaardsmoten met wat zout en peper in een kom. schenk er de
wijn over samen met de zeer fijngesnede rozemarijnblaadjes en de
knoflook. De zwaaardvismoten moeten goed onderstaan. Minstens
1 uur laten marineren.
vis afgieten en bewaar de marinide.
Ik giet daarnba de vis af en bewaar de marinade. Wrijf een zware pan in
met een beetje olie en verwarm hem. Bestrooi de vismoten met kruim en
kappertjes, doe ze in de pan en stoof ze aan weerskanten tot ze bijna gaar
zijn. Af en toe met de marinade bedruipen.
Klop in een kommetje de rest van de olie met het citroensap en schenk
dat over de vis en laat geheel nog een paar minuten stoven.
Warm opdienen met patatte al forno en gebakken spinazie met knoflook, zout en
citroensap...
Kook de pasta in ruim water met een scheutje olijfolie al dante.
Doe de zalm, boursin, melk en kruiden bij elkaar in een pannetje en verwarm
dit, en maak er een smeuige massa van. Breng het op smaak met
bouillonpoeder.
Doe de pasta op voorverwarmde borden, giet de saus over de pasta en maak
het af met gehalverede zwarte olijven, en fijn geknipte basilicum.
Ontkroon de courgette.
Snij haar met huid en haar in plakken. Kook de plakken in de halve liter
bouillon gaar, plus minus 10 minuten. Doe het hete mengsel in de huishoudmachine
en blendeer het geheel. Voeg de verse basilium toe en laat dit mee pureren.
Ga door tot dat er een mooie gladde groene soep is ontstaan.
Voor het opdienen de soep weer op temperatuur brengen.
Laat de bouillon aan de kook komen en knijp drie tenen knoflook
er boven uit.
Even door laten koken en na enkele minuten de bouillon binden
met een papje van aangezet aardappelmeel.
Als de soep op de juiste dikte is, onder goed roeren het gekluste
ei in de kokende soep gietenen laten stollen.
Eventueel de soep verder afmaken met sliertjes ham en fijngeknipte
bieslook
Doe in een steelpannetje 50 ml water, azijn, een lepel honing en wat kummel.
Verwarm dit en laat het een paar minuten zachtjes trekken. Proef
of de verhouding zoet zuur de tong streelt. Giet de vloeistof over
de geschaafde witte kool en schep het geheel om. Laten afkoelen en
serveren als salade bij turkse of griekse gerechten.
schrijf je reactie naar: Copyright ziklies@dds.nl